Reklama
 
Blog | Hana Burianová

CzechTek si neber do huby…

Poslední dobou "vídávám" čím dál více vzkaz pro Vladimíra Höniga a i pro další. Tento vzkaz je skloňován na všechny možné způsoby. Dal by se shrnout jako - CzechTek si neber do huby.

Dovolím si říci, že CzechTek 2005 vstoupil do podvědomí hodně lidí dost silně. Především do podvědomí lidí, kteří se CzechTeku zúčastnili a poznali sílu tehdejších vládnoucích lidí na vlastní kůži. Na vlastní kůži myslím doslova. Názory jsou rozdílné. Podle někoho si to zasloužili. Nebyla jsem tam. Nedokážu sama posoudit, jak se účastníci akce chovali.

Od té doby, co se billboard „Nechceme další CzechTek“ objevil na tolika místech, byl rozebírán v mnoha médiích, na mnoha webových stránkách, v diskuzích mnoha lidí a stále tento stav docela přetrvává. Osobně si myslím, že je to v nynější volební kampani asi nejvíce zmiňované heslo. Už jen to, že se dá vysvětlit dvěma způsoby. Nechápu, proč v dnešní době, kdy internet je přístupný skoro každému, někdo i nadále může tvrdit, že to nechápe.

Co na tom, že se CzechTeku přímo nezúčastnili? To se člověk nemůže vyjádřit k něčemu co přímo nezažil? (I když nikde jsem nenašla přímo větu o tom, že by se Vladimír Hönig zúčastnil či nikoliv) To bych byla odsouzena já v případě, že bych komentovala únor 1948? Odpověď vím. Byla. Stejně tak budeme remcat na prohlášení kohokoliv,kdo se vyjádří k listopadu 1989, když v té době byl jen malé dítě? Odpověď vím. Budeme.

Reklama

Nic si nenalhávám. Heslo je primárně na upoutání pozornosti lidí a musím říci, že toto heslo fakt upoutalo. Ať už v pozitivním smyslu nebo negativním. Chytří si zjistí, hloupí hned odsuzují.

Jedno vím určitě. V případě, že by se tradice CzechTeku obnovila a došlo by k organizaci CzechTeku 2010, akce se zúčastním. Na základě předvolebních průzkumů bude politická situace v zemi dosti podobná jako v roce 2005. Aspoň potom třeba budu moci napsat, Nechci další „CzechTek“. A i tak si rýpne dost lidí… Třeba tím rýpnutím se budou snažit jen omluvit svůj volební hlas……