Reklama
 
Blog | Hana Burianová

Souboj titána s mravenečkem …

Dnes jsem měla možnost přečíst si rozhovor s paní Petrou Paroubkovou, uveřejněný na stránkách Ústeckého deníku (http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20100424_may_otazky_sefredaktora_petra_paroubkova.html). Zajímavé počteníčko … Primárně z toho důvodu, co se na Ústecku málem dělo a nedělo…

Otázky kladené této drobné blondýnce, se týkaly především jejího manžela, předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Na otázku, zda-li si myslí, že její manžel je nejlepsí debatér v republice, odpověděla: „Patří určitě k těm nejlepším a momentálně s ním do debat nechodí nikdo, kdo by se mu argumentačně vyrovnal.“ A nebo je to tak, že zařídí, aby se do debaty s ním nedostal někdo z našich politiků, kdo by mohl jeho debatérské mistrovství překonat…?

Hned jsem si vzpomněla na dopis otištěný v novinách (najdete např. zde http://www.hbl.cz/view.php?cisloclanku=2006090503), který je psán bývalým zaměstnavatelem Jiřího Paroubka, panem Skálou a věnovaný právě nynějšímu předsedovi ČSSD…. Kdo měl možnost tento dopis shlédnout a nemá jen sexy mozek, nýbrž mozek, dozajista se zasmál. Věty typu „… ženské z účtárny strčily tvou odbornost do kapsy…“ a nebo „…svalování vlastních chyb na ostatní…“ a nebo „…neschopnost slyšet i jiný než vlastní názor…“, zaujaly každého čtenáře natolik, že s radostí přelouskal celý dopis. Když se poté autor zmíní o podivné Jubilejní výstavě, která skončila se schodkem 10 milionů korun, a kde Jiří Paroubek „fungoval“ jako jakýsi poradce… Co dodat …

Bohužel nemám k dispozici jakoukoliv reakci přímo pana Paroubka na tento dopis, ale tak nějak si myslím, že by reakce byla stejná jako ve věci blogu pana Kovaříka, údajného bývalého zaměstnance Lidového domu, který veřejně na blogu hlásí, že se v Lidovém domě téměř strachy třesou před Milošem Zemanem. Reakce byla následovala téměř ihned. Pan Tvrdík, ústřední volební manažer ČSSD se vyjádřil ve smyslu, že Zemanovci se snaží přitáhnout na sebe jen pozornost a že jsou frustrovaní… Marně přemýšlím kdy jsem viděla jen náznak jejich frustrace…. Ale osobně jsem se musela pousmát při čtení této věty: „Celá konstrukce, tak průhledně připravená volebními „experty“ v čele s Miroslavem Šloufem…“ Žádný Miroslav Šlouf… ale Burianová za všechno může… Burianová našla blog, Burianová poslala dál… Fantazie lidí je, jak jsem již psala, neskutečná. Třeba se časem dozvím, že blog má na svědomí má maličkost.

Reklama

Můj pohled na postavu Jiřího Paroubka je jednoznačný. Někdo uvede, že z důvodu mé participace ke straně SPOZ, ale odpověď je ještě jednodušší. A je stejná, jako názor mnoha lidí, kteří nestojí o premiéra, díky kterému už my zažijeme velmi krušné časy, kteří nestojí o premiéra, díky kterému nám teď v kapse přibude pár kaček, ale za pár let nebudeme mít ani ty kapsy….

Každý si musí udělat názor sám. A proto doporučuji všem, jeďte se podívat jak na Jiřího Paroubka tak i na Miloše Zemana. Já už si názor udělala. Já chci aby moje děti žily, ne přežívaly, zda-li vůbec to….